Workshop Keramiek

Workshop keramiek

Een dagdeel aan het werk met klei, dat kan in mijn werkplaats! Wel of geen ervaring, veel of weinig inspiratie, het maakt niet uit. Iedereen kan hier aan de slag en iets leuks maken. Allereerst ga je je werkstuk opbouwen. Als je niet weet wat je wilt maken help ik je op weg. Daarna gaan we het werkstuk decoreren met engobe, dat is gekleurde kleislib. Jouw werk blijft in de werkplaats want het moet eerst drogen voordat het in de oven gebakken kan worden op 1020 graden celsius. dit duurt ongeveer 3 weken. Als je je werk geglazuurd wil hebben moet het nog een keer in de oven op 1080 graden celsius. Dat zal ik dan voor je doen.

Kosten: 38,- per persoon, inclusief koffie/thee en iets lekkers erbij. Materiaal en een ovenstook zijn ook inbegrepen. Meerprijs extra glazuurstook: 5,- per persoon.

Workshop pottenbakken op de draaischijf voor maximaal 3 personen

Altiijd al achter de pottenbakkersschijf willen zitten en je eigen kommetje of kopje willen draaien? Ik snap het helemaal want het is superleuk om te doen. In mijn atelier heb ik drie pottenbakkersschijven waarop jullie tegelijk kunnen draaien.

Allereerst leg ik je de beginselen van het pottenbakken uit, en daarna ga je aan de slag. De mooiste kommetjes bewaren we en gaan we decoreren met rode of zwarte kleislib. Jouw draaiwerk moet eerst drogen voordat het in de pottenbakkersoven op 1020 graden gebakken wordt. Als je je werk geglazuurd wilt hebben moet het nog een keer in de oven op 1080 graden. Dat zal ik dan voor je doen. Na ongeveer drie weken kan je je werk ophalen.

Kosten: 38.- per persoon inclusief koffie/thee en iets lekkers erbij. Materiaal en een ovenstook zijn ook inbegrepen. Meerprijs extra glazuurstook : 5,- per persoon.


Geplaatst

in

,

door

Tags: